3 Days of Peace, and Free Music!

Kom kijken en luisteren op het gezellige Koorkerkplein! Vele enthousiaste (Zeeuwse) bands hebben toegezegd op te treden. De muziek zal grotendeels bestaan uit Woodstockcovers, maar er is ook ruimte voor eigen werk. En we zijn trots dat ze komen!

De line-up bestaat uit (in alfabetische volgorde): ANSCD band, Blended, Blue Steam, Chivy, Creambread, Da Vinci, Sjef Hermans, Petra Hessing, Jan Minnaard, Marsha en band, Mood 66, Resolve, Rooster Cogburn, Rudy de Queljoe Power Trio, Santana, Songbird, The Blues Sensation, Tulsa Time, Yesterday's Papers,

Tussen de acts door draait Dj Towa.


Deelnemende bands:

De programmering is te vinden bij de Tijdlijn.


ANSCD Band

De ANSCD Band (And Now Something Completely Different) is een formatie bestaande uit 7 personen. De band is ontstaan na een optreden tijdens Songs from the Heart in de Spot. De naam is voortgekomen uit een werktitel: tijdens het eerste optreden moesten de muzikanten die uit verschillende genres kwamen, namelijk Blues, Jazz en Pop, allemaal "something completely different" gaan spelen.

De formatie bestaat uit: Tamara de Kraker - zang, Jacco Telussa - zang, Theo Sohier - drum en zang, Jonky Manuhuwa - gitaar en zang, Leslie Gillet - bas en zang, Elian Minnaert - sax en Renny Minnaert - gitaar en zang.

Foto: Jaap Visvliet

Blended

Lineup: Johan Wattel – drums

                  Peter Suchardt – Basgitaar

                  Albert de Fretes – Gitaar

                  Eddy Telapary – Gitaar

                  Dris Alexander – Zang, slaggitaar

                  Silvia Swarts – Zang


Johan benaderde Eddy. Als muzikant kennen ze elkaar al meer dan 45 jaar. Elke keer wanneer ze bij elkaar kwamen, doopten ze het muzikaal initiatief 'Blended'. De 'peace-gedachte' uit de hippietijd inspireerde hun tot de gedachte van vreedzaam leven met andere culturen. Tot uitvoeringen was 'Blended' nooit gekomen. Nu, vlak voor Johan's 'pensioen', gaat het er dan toch van komen.

Eddy benaderde gitarist Albert de Fretes en basist Peter Suchardt voor de gelegenheidsband. Die twee waren al vaste jam-maten op sessions in de Mug en, later, in Schuttershof. Ook werd gitarist-zanger Dris Alexander benaderd.

In de tijd van Woodstock, zaten Johan, Eddy en Dris op de middelbare school en waren al muzikaal actief. Albert was destijds ook muzikaal actief, maar dan in Indonesië.

Eddy en Dris zijn ook al een halve eeuw muziekvrienden en werken al jaren met regelmaat samen. Dris heeft begin jaren 80 met Peter in een postpunk-band gespeeld. En daarna hebben Albert en Dris experimentele, op Indonesische leest geschoeide muziek gemaakt en muziekprojecten voor jongeren gedraaid. Dris heeft zangeres Silvia Swarts benaderd, die hij kent van recentelijke muziekprojecten op straat.

Deze blend van muzikanten heeft in een 20-tal oefenavonden een playlist opgebouwd, die zowel de popmuziek uit de Woodstock-periode huldigt, als een waardig afscheid van Johan behelst.Blue Steam

Blue Steam is de hobby van 5 Zeeuwen waarvan de meesten al in de zestiger jaren Zeeuwse podia beklommen.

De bandleden:

Dook Kopmels, Vlissingen 1943, zang, gitaar, bluesharp. Speelde in Ramses and the Archers en What Bums met o.a. de legendarische Zeeuwse gitarist Jan Blok. Later speelde Dook in een cabaret groep met o.a.

Ruud Heijens, Hulst 1939, piano, speelde naast cabaret in het Jazz ensemble East West Express

Ben de Reu, IJzendijke 1950, drums, speelt inmiddels bijna 25 jaar mee met Blue Steam

Jan Bom, Waarde 1952, bas, begon in Sopwith Camel met o.a. Jan Blok en maakte furore als rock and roll bassist bij Rocky West and the Humbuggers

Dirk Quaak, Kruiningen 1950, gitaar en zang, speelde eveneens in Sopwith Camel en in de voorloper van Blue Steam.

5 mensen die de zestiger jaren met volle teugen hebben genoten.Chivy

De Zeeuwse band uit de 80er jaren rondom zanger/ songschrijver Dim Dijkgraaf.
Een speciaal voor deze gelegenheid samengestelde band, met naast dimmy dijkgraaf ( zang en gitaar) twee Zeeuwen.

Zoals we dimmy cs kennen een uur rock n roll. Knallen! Songs die 50 jaar geleden op Woodstock werden gespeeld, en natuurlijk stelletje eigen songs van Dim.

De Bandleden:

Johan Wattel ( oa ex melrose abbey, chivy) op drums.
Guus Sibbald (oa ex Balls, Callboys) basgitaar.
Anneriek van Dorst ( o. a. ex bob color, go down moses) zang.
Jan noorddijk ( o. a. ex Outsiders) gitaar.Creambread

Een kleine 40 jaar geleden speelden Ruud en Jan samen in een ‘eerste’ bandje.

Daarna bleven hun muzikale wegen jarenlang gescheiden.

Tot voor kort!

Een ontmoeting; herkenning van elkaars muzikale smaak; genieten van muziek maken.

Samen met bekende muzikanten, die graag aansloten, werd het:

CREAMBREAD

‘ Westcoast’ en een beetje ‘Americana’, gekruid met wat rock, pop en jazz

Een gevarieerd repertoire om lekker naar te luisteren en aangenaam bij te swingen.

Els van der Spruit: zang, percussie, fluit, harmonica, Ruud Eggermont: zang, gitaar, Aad van Es: gitaar, Collin Clement: bas en Jan Koopman: zang, drums, percussie.Da Vinci

Da Vinci bestaat in de huidige bezetting 6 jaar en is voortgekomen uit Crossroads welke is opgericht in 2002. Met uitzondering van 1 van de gitaristen had deze band dezelfde bezetting. De band bestaat uit 50+ers en 60ers, zeker de 60ers weten nog dat Woodstock plaatsvond en dat de daarna uitgegeven muziek enorme indruk heeft gemaakt en ook ons allemaal heeft beïnvloed. Da Vinci speelt een mix van oude en nieuwe rockmuziek met vooral veel herkenbare nummers waarbij ook vaak meerstemmig wordt gezongen. Samen met veel plezier muziek maken staat hoog in het vaandel bij Da Vinci, en dit enthousiasme werkt vaak aanstekelijk!

  


Sjef Hermans

Ik was 15 toen de Woodstock film in Nederland uitkwam. Ik ben er samen met mijn vader naar toe geweest in het Middelburgse City Theater. En daarna nog minstens twee keer. Ik was vooral benieuwd naar Jimi Hendrix, daar was ik een groot fan van. Zijn optreden was natuurlijk onvergetelijk. Net zoals dat van Joe Cocker, Santana, The Who en Crosby, Stills & Nash. Maar ik raakte ook erg onder de indruk van Country Joe MacDonald, John Sebastian, Joan Baez, Richie Havens en Arlo Guthrie, die -meestal in hun eentje- met hun songs de mensenmassa aan zich wisten te binden. Een man -of vrouw- met een gitaar, soms is dat genoeg. Eens kijken of dat onder de Lange Jan ook werkt!Petra Hessing

“Hessing” is in 2017 op verzoek door de Rock-Home Foundation (Stichting Rockhome) als talenten project opgezet rondom en voor het geweldige zangtalent Petra Hessing. Deze veertiger was al geruime tijd bezig in de muziekscene met o.a.Dr. Daniels en PWR2 (Heavy Rock).

Met een muur van geluid achter haar voelde ze zich wel erg veilig.

Er zat en zit echter veel meer in. Door een nieuwe band om haar heen te bouwen middels muzikanten met tenminste 100 jaar gezamenlijke muziek ervaring kon zij op de voorgrond worden gezet met dynamisch gebrachte Blues / Rock.

Dit resulteerde 1 jaar geleden in een inschrijving bij The Voice Of Vlaanderen. Met vlag en wimpel kwam ze door de voorronden. Tijdens de Blind Auditions werden de stoelen met verbazing gedraaid waarop zij voor de coach Bart Peters koos.

Daarna volgde de Battles en de Knock Out waar ze weer op haar sloffen door heen kwam. Spannend werd het pas echt toen de Live shows moesten beginnen. Met een aantal zeer bijzondere nummers wist ze tot en met de tweede Live show te komen wat op zich al een erg grootte prestatie is. Met haar "Bone Chilling Voice" en zeer ontwapenende performance weet ze al het publiek keer op keer tot op het bot te raken. Deze Dame is nog lang niet klaar en we gaan gegarandeerd nog erg veel van haar horen.Marsha

Marsha schrijft en zingt haar eigen songs. Net als zij zelf zijn de nummers een mix; het verhalende van country, het broeierige van soul en recht-toe recht-aan pop. Marsha (de Nooijer) begeleidt zichzelf op gitaar. Op toetsen en backing vocale wordt ze muzikaal ondersteund door Stoffel Biesterbosch.J.W. Minnaard

Denk aan de straat en boerenveld poëzie van Bob Dylan en Neil Young, samen met de spontane expressie en vluchtigheid van wereldse, aan de natuur gewijde muziek. Dan heb je J.W. Minnaard. Als frontman van de Rotterdamse band Wolf In Loveland heeft J.W. al ontzettend veel van de Europese podia en festivals gezien. Na een lange tijd in de schaduwen treedt hij nu weer naar voren met nieuwe muziek en een nieuwe attitude. Tribute to Woodstock is het debuut van deze herboren J.W. Minnaard net als dat de originele Woodstock het debuut was van de herboren vrije geesten eind jaren 60. Nu precies vijftig jaar later krijgt u de kans om hetzelfde mee te maken. Mis het niet!


Mood 66

Zoals wel vaker het geval is met bandjes is ook Mood 66 ontstaan tijdens een sessie. Het kerkje van Ellesdiek organiseerde een Sixties middag. In het kort: Mood 66 was geboren. Aanvankelijk slechts voor dat ene optreden. Het beviel echter zó goed dat Lindy, Peter, Matthijs, Ad en Aad besloten ermee door te gaan en er een heuse band van te maken. Nu, een jaar later, zomer 2019, zijn ze klaar voor de podia. Het repertoire van Mood 66 is verankerd op de hitlijsten rond 1966, de periode van grote veranderingen in de muziekscene én in de maatschappij. Achteraf kunnen we stellen dat die periode tot nu toe een onuitwisbare indruk heeft achtergelaten Zowel bij de ouderen als bij de jongeren. Dat zien we ook terug in de leeftijdsopbouw van Mood 66: drie ouwe knakkers die er toen zélf bij warenen twee jonkies die bij lange na nog niet geboren waren toen The Beatles alle hitrecords braken.

Line up: Aad van Os: lead vocals, gitaar, Lindy de Jong: Lead vocals, Ad Osté: zang, basgitaar, Matthijs Sturm: drums, samples en Peter Wessel: zang, gitaar.


Rudy de Queljoe Powertrio

Ook op het Tribute to Woodstock Festival in Middelburg het Rudy de Queljoe Powertrio met op gitaar Rudy de Queljoe, Cyril Havermans op bas en Alvin Manuhuwa op de drums. Rudy speelde ten tijde van Woodstock in de legendarische band Dragonfly.Resolve

De band Resolve is onstaan in 2015. Na wat wisselingen binnen de band zijn we sinds 2018 compleet. We spelen covers van bands uit de jaren 70,80,90 en het genre is voornamelijk pop/rock. We spelen o.a. nummers van Bowie, Deep Purple, Pinkfloyd, Rolling Stones , Thin Lizzy, Foo Figthers enzovoort. We vinden het super dat we op het Woodstock festival Middelburg mogen spelen en we zullen uiteraard ook nrs spelen van het festival uit 1969. Resolve bestaat uit: Drums Max Don, Gitaar Oduard Voorhoeve, Gitaar Arno Capelle, Bas gitaar Bram van Houten, Zang Wilfred Vreeke.


Songbird

Songbird is Joyce van Bavel (zang), Walter Calbo (piano en gitaar) en David Egter van Wissekerke (viool, gitaar en mandoline). Songbird laat zich niet in een hokje duwen. Gewoon mooie liedjes uit diverse genres. Een aantal Nederlands- en Franstalige songs completeren het Engelstalige repertoire.Eddy Telapary’s “Santana Session”

Toen Eddy gevraagd werd om op het Middelburgs Woodstock festival te spelen hoefde hij niet lang na te denken, het werd een Santana set! Altijd fan geweest, veel instrumentaal toetsen, percussion en natuurlijk gitaarwerk. De volgende muzikanten heeft hij daarvoor weten te strikken:

Sjaak Lammers – Toetsen, Giovanni Patty– Basgitaar, Adrie de Quillettes - Drums en zang,

André Siegers – Percussion, Wilfred Vreeke – Percussion en zang, Henk Cabenda – Percussion,

Martin Hoff – Gitaar en zang, Femke de Keijzer – Zang en Leo Capello – Leadzang.

Eddy Telapary is een gitarist in hart en nieren, speelt hoofdzakelijk zelf gecomponeerde instrumentale muziek van latin, blues, jazz, jazrock tot wereldmuziek. Tegenwoordig doet hij dat met zijn band “Eddy Telapary & Friends” met bassist Giovanni Patty, gitarist André Siegers en percussionist Henk Tahitu.   

Sjaak Lammers heeft zijn sporen in de Jazz, pop ruimschoots verdient. Vele bands in vele genres hebben hem als betrouwbare pianist/toetsenist in hun midden gehad. Hij heeft als docent aan de muziekschool, University College Roosevelt en momenteel met zijn eigen muziekschool al veel jonge muzikanten opgeleid in het bespelen van de piano.

Giovanni Patty, 53 bass-jaren in vele bands, waaronder de Santana band! Nu Eddy Telapary & Friends en allerlei projecten!

Adrie de Quillettes is op 30 april 1965 in de Stromenwijk geboren. Daar waar uit menig woning muziek klonk zat hij al in zijn tienerjaren in een band. Na vele omzwervingen weer terug in z’n oude stadje en komt alleen de studio nog uit voor leuke projecten. Jamsessies...Pisang Goreng band en natuurlijk de Santanaband

André Siegers speelde als percussionist in diverse bands zoals Swell, Gambar en Ujung. Ook maakte hij deel uit van een aantal coverbands, waaronder de feestband Royal Dutch Disco Philharmonic, Maranto, Differente en The Santanaband. De soms zeer uiteenlopende stijlen en formaties maakte van Siegers een allround muzikant. Terend op een lange en niet onverdienstelijke muzikale staat van dienst levert André Siegers een bijzondere en zeer eigen bijdrage aan de band “Eddy Telapary and Friends” maar dan als gitarist.

Wilfred Vreeke uit Middelburg, met muziek opgegroeid speelt drums maar is sinds 2015 ook gaan zingen. Gaat voor deze gelegenheid backingvocals en percussion doen. Op vrijdagavond is hij ook te horen met zijn eigen band Resolve, maar heeft ook erg veel zin in om met de Santana band dit mooie festival te herbeleven ook al was hij toen één jaar.

Henk Cabenda is percussionist. Huidige band: WRLDBeat (latin/pop, reggae, funk, hiphop) hierin speelt hij percussie, zijn broer is de drummer.The Blues Sensation

The Blues-Sensation is het virtuoze gitaarwerk van 'Mr Fire' Jeroen Brand dat wordt voortgestuwd door de bluesy Groove van bassist Jeroen Portier en het steady drumwerk van Hans Walrave. De band staat garant voor fantastische live optredens, van blues tot Blues rock, van Chicago tot Den Haag, van Amsterdam tot Middelburg!!!.To-Wa

To-Wa is een Middelburgse DJ. Hij zal tijdens het Woodstock tribute Festival tussen de bands in plaatjes zal draaien. To-Wa draait allerlei muziek vanaf de jaren 60 tot hedendaagse muziek. Zijn meeste boekingen zijn in de Hardcore scene, zo heeft hij 6 keer in Japan gedraaid en zal hij deze zomer op Dominator festival draaien. In zijn vrije tijd houd To-Wa zich bezig met hip-hop muziek en het uitzoeken van de originele samples waarmee de hip-hop beats zijn gemaakt. Hierdoor kwam hij in aanraking met muziek uit de jaren 60 en 70. Samen met DJ Vindictiv (tevens een Middelburgse DJ) organiseert hij The Beatyard, hierbij nodigen ze lokale Beat creators uit om een dag samen te zijn in Kaffee T' Hof. Er is veel muziek uit het Woodstock tijdperk te verwachten, maar ook zeker nieuwere muziek die doet denken aan de jaren 60 & 70 of die elementen bevat uit deze tijd.

To-Wa


Tulsa Time

Deze enthousiaste 7-koppige band speelt over het algemeen niet de meest voor de hand liggende, toch zeer herkenbare covers van onder andere The Beatles, Bob Dylan, Robert Johnson, Rory Gallagher, Eric Clapton en nog vele andere helden uit de muziekgeschiedenis. De band kwam voor het eerst samen tijdens Songs from The Heart in de Spot in 2014 met Bob Dylan's Emotionally Yours. Deze songs brengen zij nog altijd graag ten gehore. Door hun kleurrijke bezetting, uiteenliggende muzieksmaken en mooie meerstemmigheid geven zij aan hun repertoire een geheel eigen draai. En nemen ze u mee door de diepe dalen van de blues, over de weidse vlakten van country en amerikana om te dansen met de soul....

Tulsa Time: Stefan Neels en JP van de Kimmenade op gitaar, Theo Manuhutu basgitaar, Ruben Mol drums en zang Tamara de Kraker, Jolanda de Visser en Jacqueline Heijmans.


Yesterday's Papers

Yesterday’s Papers is in 2015 opgericht door Sam Berhitu, Bert Hoogerheijde en Robbert Jan Swiers; samen meer dan 120 jaar ervaring in de Zeeuwse popmuziek!

De missie is meteen helder; we willen met driestemmige zang en voornamelijk akoestisch (gitaren en bas) de liedjes uit de jaren zestig en zeventig laten herleven. Met veel plezier wordt er al snel opgetreden. In 2016 versterkt David Boegheim de band, hij speelt percussie én zingt, wat voor een extra dimensie zorgt. Vanaf 2018 is Jacqueline Vader regelmatig te zien en te horen als gastzangeres. Haar stem matcht prachtig bij de heren.

Yesterday’s Papers kan spelen in de meest uitgebreide bezetting maar ook als trio (Sam, Bert en Robbert Jan), als er bijvoorbeeld weinig ruimte beschikbaar is. Informeer van te voren even wat je wensen zijn. Het volume is trouwens altijd beheerst, iedereen moet een leuke tijd hebben!

Sam Berhitu: gitaar, mondharmonica & zang / David Boegheim: percussie & zang / Bert Hoogerheijde: basgitaar & zang / Robbert Jan Swiers: gitaar & zang / Jacqueline Vader: (additioneel) zang

Enne, oh ja, af en toe duikt er een ukelele op….